Resumé over lektioner - Visuel systemudvikling med Delphi

4. marts 2000

24. januar 2000

Introduktion til faget med udgangspunkt i studieplanen. Jeg redegjorde for samspillet mellem programudviklingsmiljøet på den ene side og systemudviklingsprocessen på den anden side. Et centralt spørgsmål er i hvilket omfang udviklingen af de to fænomener påvirker hinanden.

Med udgangspunkt i begrebet "softwarekrisen" redegjorde jeg for en række forsøg på at løse denne krise.

25. januar 2000

På PCen i klasselokalet installerede jeg Delphi, hvorefter jeg demonstrerede, hvordan man arbejder med Delphi - i den forbindelse lavede jeg to programmer, hvoraf det ene var en database applikation.

31. januar 2000

Gennemgang af udvalgte dele af kap. 5, 8 og 9 fra Developer's Guide. Disse afsnit, der handler om databaseprogrammering, er tilgængelige som hjælpefiler; men da udskriften af grafikken ikke er så god vil siderne blive kopieret af mig. Timerne sluttede med ca. 1 times programmeringsøvelser.

1. februar 2000

Timerne startede med lidt opsamling af erfaringerne fra gårsdagens programmeringsøvelser. Derefter fortsatte vi med øvelserne.

8. februar 2000

Introduktion af tilstandsdiagrammer som design værktøj i forbindelse med udvikling af Delphi programmer.

14. februar 2000

Anvendelse af prototyper og projektledelse i relation til udvikling af Delphi programmer.

15. februar 2000

Syg

28. februar 2000

Programmering af komponenter i Delphi. Kapitel 19 i manualen. Kapitel 32 indeholder et eksempel på en wrapper komponent (About box). Dette eksempel afprøves.

29. februar 2000

Gennemgang af kapitel 21 i manualen. Properties i komponenter. Programmeringsøvelser.