DM061 - Specialisering: programmeringssprog

Oprettet 22. januar 2008
Rettet 6. april 2008

Præcisering af studieplan

De første lektioner blev brugt på en præcisering af fagets studieplan, hvor vi bl.a. skulle finde frem til hvilke programmeringssprog, vi vil arbejde med i valgfaget. Blandt de mange foreslåede kandidater blev tre valgt ud:

Jeg synes det er godt valg, da der er tale om tre sprog med meget forskellige karakteristiske egenskaber. Der skulle således være god basis for at komme godt omkring i programmeringssprogenes finurlige verden. Vi har godt og vel 15 uger til rådighed, så det vil være naturligt at afsætte 5 uger til fordybelse indenfor hvert sprog. Vi starter med Prolog, som vi vil arbejde med frem til vinterferien (ugerne 3 - 7). Efter vinterferien vil vi så beskæftige os med C++ (ugerne 9 - 14). Vi slutter af med Visual Basic (ugerne 15 - 19).

Det er vigtigt at man arbejder med sprogene, når man skal lære dem at kende. Så vidt jeg ved, har ingen endnu kunnet lære at programmere alene ved at læse om det i en bog, så lektionerne vil komme til at bestå af en vekselvirkning af teori og øvelser.